Met de waterontharder van Aqua Comfort kunt u kalk uit het leidingwater verwijderen.

De waterontharder zorgt ervoor dat u continu de beschikking heeft over zacht water. Dankzij de waterontharder gaat alle kalk naar de afvoer en komt het niet meer bij uw sanitair en kostbare apparatuur.

Waterontharder

Een waterontharder biedt u ontzettend veel voordelen. Een belangrijk voordeel van zacht water is dat de apparaten in huis niet meer aangetast worden door de kalk. Denk hierbij aan apparaten zoals de boiler, wasmachine, vaatwasser en het koffiezetapparaat die allemaal vrij van kalk zullen blijven. Dat betekent niet alleen dat ze dankzij de waterontharder langer mee gaan, het betekent ook dat u minder (agressieve) schoonmaakmiddelen nodig heeft om alles schoon te houden. Daarnaast is een waterontharder ook beter voor uw huid. Zacht water zorgt voor een zachte en ontspannen huid en voorkomt huidirritaties bij het scheren. Ook uw haren zijn makkelijker te kammen en behouden hun natuurlijke glans.

Een professionele ISO-gecertificeerde waterontharder die bestaande kalkaanslag 100% milieuvriendelijk verwijdert en daarna voorkomt, zodat u geen last meer heeft van hinderlijke kalkaanslag? Aqua Comfort biedt u de oplossing.

Een ionenwisselaar is een machine die de hardheid in het water naar 0 brengt. Omdat de hardheid, ook wel Duitse hardheid of dh genoemd, van leidingwater bepaald wordt door de in het water aanwezige calcium en magnesium, is een ionenwisselaar een machine die deze calcium- en magnesiumionen aan zich bindt. Het gevolg is dat de hardheid van het water vermindert.

Waterontharder: onderhoudsarm

Onze waterontharders zijn onderhoudsarm – dus geen overbodige (zout/stroom)kosten en met behoud van alle gezonde, noodzakelijke mineralen. Hard water is schadelijk voor apparatuur zoals een afwasmachine of wasmachine, omdat de calcium en magnesium uit het water neerslaat in het waterverbruikende apparaat en in het bijzonder op het verwarmingselement. Echte waterontharders voorkomen dit.

Voordelen waterontharder

  • Een goede investering in uw woning
  • Energiebesparing
  • Meer persoonlijk comfort
  • Zacht water en een zachte huid
  • Schone waterleidingen met een betere doorstroom
  • Minder zeep en schoonmaakproducten
  • Kalkvrije douche, keuken en badkamer

Een waterontharder levert geld op, het is goed voor u en u spaart bovendien het milieu. Kalk heeft zeer isolerende eigenschappen en zorgt daardoor voor matig presterende cv installaties en s

lecht opwarmende boilers. Dit resulteert in rendementsverlies. Met het ontharden van water kunt u dus besparen op uw energiekosten. Met een waterontharder blijft de douchekraan soepel draaien op zacht water en daarnaast blijft de douchekop onverminderd water geven zonder deze te ontkalken. Douchewanden slaan niet meer wit uit en het droge trekkerige gevoel dat hard water veroorzaakt op de huid is verleden tijd.

Kalkvrije badkamer

Uw bad en badkamer zullen kalkvrij worden. Er zijn geen kalkvormende deeltjes meer aanwezig in zacht water, dus u heeft geen witte kalkstrepen of zeepresten meer in bad. Daarbij voelt zacht water ook letterlijk zacht voor de huid. Een thermostaatkraan blijft soepel draaien met zacht water. Hierdoor blijft de opbrengst van warm water onverminderd groot. Het is tevens gebleken dat waterverwerkende apparatuur zoals vaatwassers langer meegaan wanneer ze van zacht water worden voorzien. En net als een wasmachine gebruikt ook de vaatwasser veel minder zeep met zacht water.

Besparen op schoonmaakmiddelen

Met een waterontharder heeft u minder schoonmaakmiddelen nodig, omdat het water schoner is. Daarnaast halen uw verwarmingselementen, zoals de wasmachine en vaatwasser, hogere besparingen. U hoeft geen reparaties meer te bekostigen vanwege kalkirritaties door kalkaanslag, want u heeft geen last meer van kalkaanslag.

Aqua Comfort

De waterontharder van Aqua Comfort is geschikt voor elk type huishouden en voor ondernemingen die onthard water nodig hebben in hun productieproces. Bij ons kunt u terecht voor diverse waterontharders: van kleine ontharders voor gezinnen tot ontharders met een zeer grote capaciteit voor bedrijven. Wij leveren en installeren de waterontharder bij u thuis. Bent u benieuwd naar de werking van een ontharder? Dan komen onze adviseurs vrijblijvend bij u langs om de ontharder te demonstreren. U kunt dan zelf het kalkvrije water voelen, zien en proeven.

U kunt bij ons terecht voor alle producten op het gebied van waterontharding en dat tegen concurrerende prijzen!

Hebt u interesse in een waterontharder van Aqua Comfort? Neem dan voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Aquacomfort