Wanneer we het bij Aqua Comfort  hebben over het ontharder van water, spreken we over een ionenwisselaar. Onze ionenwisselaar maakt gebruik van hars en zout om water te ontkalken. Vaak wordt er ook gesproken over een waterontharder, wanneer het gaat over het ontkalken van water. Een waterontharder is steeds meer een verzamelnaam geworden voor diverse apparaten. Een ionenwisselaar is dus een preciezere term wanneer het gaat om het ontharden van water.

Onze ionenwisselaar onttrekt de kalk uit ons leidingwater. Twee belangrijke elementen bij de werking van de ionenwisselaar zijn het hars en het zout. Elke ionenwisselaar bevat kunstharsbolletjes. Deze bolletjes hebben de functie van ionendrager. Als het leidingwater langs deze harsbolletjes stroomt hecht de kalk zich aan het harsbolletjes. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn met kalk wordt het hars gespoeld met pekelwater. De kalk wordt door het zoute water van de drager gespoeld en geloosd in het riool. Dit noemen wij regenereren. De ionenwisselaar is nu weer gereed voor het ontharden van water. Dankzij de ionenwisselaar, beschikt u dus altijd over onthard water zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen. De ionenwisselaar werkt namelijk automatisch.

Voor een vrijblijvende demonstratie van de ionenwisselaar of voor meer informatie over het product, kunt u contact  met ons opnemen.

Aquacomfort